Costa del Sol

Woningen Costa del Sol

 Home    Costa del Sol
Woning 1 - 50 van 718 Gevonden woningen

Costa del SolDe Costa del Sol ligt in het zuiden van Spanje in de regio Andalusië. Málaga is de belangrijkste stad aan deze kust met het internationale vliegveld en als stop op de route voor de vele cruiseschepen op de Middellandse zee. Het vormt ook de scheiding tussen het toeristisch populaire westelijk deel met de badplaatsen Torremolinos, Benalmadena, Fuengirola, Marbella, Mijas Costa, Manilva en Estepona en het wat rustigere oostelijk deel met de plaatsen Torre del Mar, Torrox en Nerja. Even weg  van de kust ligt het bergachtige achterland met prachtige witte dorpjes te midden van olijf- en amandelbomen.

De Costa del Sol is van oudsher een geliefde  bestemming voor vakantiegangers en tweede woningbezitters.  Was het eerst vooral de kust, nu kopen steeds meer mensen een dorpswoning of finca in het achterland in dorpjes als Mijas, Ojén, Istán of Casares.

Het is de kust met, zoals de naam al doet vermoeden, het grootste aantal uren zon van Spanje. Het is dan ook warm met temperaturen van gemiddeld 15 graden Celsius in de winter tot gemiddelden van boven de 30 graden in de zomer met pieken van tegen of boven de 40 graden Celsius.