CheckPablo. Zo werken wij.
 Home    CheckPablo. Zo werken wij.

CheckPablo is onafhankelijk
CheckPablo is een onafhankelijk portal waarop makelaars en particulieren uit heel Spanje hun woningen kunnen adverteren om een zo’n groot mogelijk  internationaal publiek te bereiken. Het betreft zowel Spaanse als niet Spaanse makelaardijen, wel moeten deze officieel gevestigd zijn in Spanje.

 

De makelaar op CheckPablo is regiospecialist
Op CheckPablo staan makelaars die stuk voor stuk  hun eigen regio goed kennen en een breed aanbod van woningen hebben. Mocht je toch elders een woning gezien hebben, dan kunnen ze je altijd begeleiden als aankoopmakelaar.
Betrouwbaarheid en service staan bij onze makelaars altijd voorop.

 

Kwalitatief goed aanbod
Checkpablo wil graag de kwaliteit en service hoog houden. Wij doen dit door onderstaande 3 criteria toe te passen

 1. Niet iedere makelaar kan adverteren op CheckPablo. In Spanje is het relatief eenvoudig een makelaardij te beginnen. Gevolg is dat er in het verleden
  vele partijen op de markt zijn gekomen die de nodige problemen hebben veroorzaakt. Om dit te voorkomen en de koper in contact te brengen met de juiste makelaar
  mogen op Checkpablo alleen makelaardijen adverteren die bij voorkeur  aangesloten zijn bij één van de twee landelijke makelaarsorganisaties API of GIPE.
  Deze moeten namelijk voldoen aan kwaliteitseisen en vallen onder het tuchtrecht. Daarnaast moeten de makelaardijen al enkele jaren actief zijn en hun diensten bewezen hebben.
 2. Wij vragen aan onze makelaars en particulieren of ze hun aanbod goed en juist willen presenteren, zowel voor wat betreft de foto’s als de tekst. Verder is het van belang dat ze regelmatig het aanbod actualiseren en reeds verkochte woningen verwijderen. Steekproefsgewijs checken wij dit.Tevens kunnen woningzoekers dmv het aanklikken van het vlaggetje bij de specifieke woning aangeven of en welke informatie hier niet correct is.
 3. Door het vragen en plaatsen van reviews door (mogelijke) kopers over de makelaar kunnen andere geïnteresseerden zien hoe goed een bepaalde makelaar scoort. Een makelaar kan, indien gewenst, reageren op deze reviews. CheckPablo behoudt zich het recht voor om het contract met adverterende makelaars die structureel slecht beoordeeld worden eenzijdig te beëindigen.  Dit alles draagt verder bij aan de kwaliteit van het aanbod op CheckPablo en de dienstverlening aan de aspirant koper.

 

Je beoordeelt de makelaar
CheckPablo, de makelaar en de kopers zijn allen gebaat bij deze reviews. Wel vragen wij iedereen bij het geven van een review het volgende in acht te nemen:

 1. Alleen personen met een account op CheckPablo kunnen een review schrijven
 2. Men mag elke makelaar maar één keer beoordelen. Door combinatie van e mailadres en IP nummer is het niet mogelijk een makelaar meerdere keren te beoordelen.
 3. CheckPablo is onafhankelijk. De beoordelingen zijn persoonlijke ervaringen van (aspirant) kopers/bezoekers van CheckPablo.
 4. Wij vragen bij het schrijven van een review om een makelaar te beoordelen op diverse punten, zoals daar o.a. zijn presentatie van het aanbod,  klantvriendelijkheid, deskundigheid, betrouwbaarheid, snelheid van reageren, begeleiding koopproces en nazorg. Hoe uitgebreider de review hoe beter inzicht dit geeft voor andere bezoekers van CheckPablo. Tot slot geef je een overall rating in sterren van 1 tot en met 5.
 5. Beoordelingen komen altijd voor verantwoordelijkheid van de schrijver
 6. Voor plaatsing worden reviews eerst en alleen gecheckt op grove taal, beledigingen etc, en op aantoonbare foutieve informatie CheckPablo heeft altijd het recht deze reviews niet te plaatsen zonder opgaaf van reden.